Minecraft

Minecraft är ett spel som verkligen inte har några begränsade möjligheter när det kommer till att skapa olika byggnader, och kanske är det just det som gör det så omåttligt populärt bland både vuxna och barn.

Den pixliga grafiken kan kännas väldigt gammal, i alla fall för oss som var med när datorerna kom och faktiskt inte bestod av så mycket annat än just pixlar. Men för den nya generationen är det detta snarare något nytt och innovativt som skiljer sig markant från många andra spel som stor satsat på grafik som i det närmaste är helt verklig för spelaren.

Handlingen i Minecraft Story Mode är genialiskt i all sin enkelhet. Kortfattat handlar Minecraft Story Mode om att världen hotas av ett monster som svävar och slukar block (samhällen) och den civila befolkningen har ingen möjlighet att bemästra det här bestialiska monstret, men det finns ett hopp och det är att finna de fyra mytomspunna hjältarna som en gång i tiden faktiskt räddat världen. Hjältarna har förmågor som gör att de kan övervinna monstret, men tyvärr är tre av fyra hjältar försvunna och därför utser man fem ungdomar som ska leta rätt på dessa innan det är försent. Hjältesagor är ett vinnande spelkoncept och här har de verkligen lyckats att fånga spelaren med relativt enkla medel, och även om det låter innehållsfattigt så är spelet allt annat än tråkigt! Här händer det saker hela tiden vilket gör att det konstant känns intressant och levande.

Minecraft Story Mode är verkligen ett roligt spel som du borde prova!